Lapta Kemerli Dere Vadi’si sahip olduğu doğal yapısı ile bir bütün halinde incelendiğinde; Kendine özgü konumu, Topografik yapısı, Farklı yükseklik ve eğim grupları, Jeolojisi, hidrolojik yapısı ve iklimi sonucu ortaya çıkan zengin bitki örtüsü (Çınarları= ile çok çeşitli ekosistem ve ekosistemlerin oluşturduğu eşsiz vadi yetkili ama sorumsuz ve bilgisiz insanlar tarafından tahrip ediliyor.
2018 deki sel felaketinden sonra kökleri tahrip olan birkaç okaliptüs ve çınar ağacını kesmek ve vadiden çıkarmak bahanesi ile belediye yetkilileri dozerler ve kamyonlarla dere içerisine girerek katliam yaptı. Kitaplara ve uluslararası makalelere konu olmuş kemerli deredeki vejetasyon bu olayla büyük yara aldı. Tahrip en çok Simi Dere ile Kamara Dere Vadi’lerinin birleşme yamaçlarında oldu. Bu alanda ona yakın ağaç kesildi bunların arasında boyu 40 metreyi bulan çınar ve okaliptüsler yine 20-25 metre boyundaki tesbihler, defneve harup ağaçları da var.
ÇEKOVA olarak ağaçların kesilmesine tepki gösteriyor, yaşananları kınıyoruz. "Neden Lapta Belediysi 100 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesine göz yumar? Orman dairesi ve Çevre Dairesinin bundan niye haberi olmaz. İçişleri Bakanlığı ve Kaymakamlık bu olaqyın neresindedir. ÇEKOVA olarak Üzüntümüz asırlık relik ağaçların bu kadar kolay kesilebiliyor, koruma için gerekli özenin gösterilmiyor olmasıdır
ÇEKOVA yönetim Kurulu Üyesi
Doç.Dr. Serkan İlseven